Cimos na startu dočekuje Maribor

Prvenstvo Slovenije počinje 10. septembra

Cimos na startu dočekuje Maribor

Novo prvenstvo Slovenije u rukometu počinje 10. septembra, a branilac titule Cimos Koper u prvom kolu dočekuje Maribor.

U ostalim susretima prvog kola sastaju se Gorenje - Šmartno, Krka - Jeruzalem Ormož, Loka - Celje Pivovarna Laško, Trimo Trebnje - Krško i Ribnica - Istrabenz Izola. Cimos je u prošlom prvenstvu osvojio prvenstvo, Kup i Challenge Cup, a već u drugom kolu će dočekati vicešampiona Gorenje. Pivovarna iz Celja koja je u prošlom prvenstvu bila tek treča igrače sa Cimosom u 9, a sa Gorenjem u 10. kolu.

Najviše promjena bilo je u Mariboru dok je jako oslabljena Loka iz Škofje Loke koja je u prošlom prvenstvu bila četvrta. U Cimos su došli Škof, Bundalo, Čemas i Džono, a otišli su Mirković, Elezović i Stanić. Gorenje je angažovalo Doleneca, Dujmovića, Taletovića i Melića dok su otišli Skok, Štefanič i Stanojević.

Novi trener Celja je Vladan Matić koj je zamijenio Miru Požuna i njemu su dovedeni Zelenović, Žuran i Skok dok su otišli Kokšarov, Alilović, Rnić i Rezar. U Loki je umjesto Gregora Cvijiča novi trener Boštjan Makovec koji više u timu nema Doleneca, Dujmovića, Bundala, Mikanovića, Karpana i Verdenika. Ambiciozni Maribor je kupio Svalinu, Lončara, Mirkovića, Vujića, Špelića i Šoštarića dok su otišli Gajić, Tominec. Nikolić, Batinović, Čudić i Ivančić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti