Čini se da je sve gotovo, Arsenal doveo prvo pojačanje ove godine

Odbrana je rak rana ove ekipe

Čini se da je sve gotovo, Arsenal doveo prvo pojačanje ove godine

S. Grebović

Arsenal ove sezone ima velikih problema u defanzivi, a taj je problem odmah prepoznao novi menadžer tima Mikel Arteta.

Pouzdani izvori Sky Sportsa tvrde da je Jerome Boateng praktički napravio dogovor sa svojim novim klubom Arsenalom.

Ovaj 31-godišnji Nijemac ove godine nije baš najstandardniji, jer je u Bundesligi nastupio na svega osam utakmica. Bavarci su spremni poslati ga put Londona u zamjenu za 13 miliona eura.

Međutim, problem predstavlja rotacija u odbrani koju na raspolaganju ima trener Flick. Pored Boatenga od klasičnih stopera ima samo Lucasa Hernandeza, budući da je Sule povrijeđen na duži vremenski period.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bez obzira na to, transfer na Emirate nije isključen budući da je Bayern u procesu podmlađivanja tima, te bi u tom slučaju u klub doveli adekvatnu zamjenu za igrača koji je sa Bavarcima osvojio sedam titula Bundeslige, četiri njemačka Kupa, četiri Superkupa, jednu titulu prvaka Evrope i jednu titulu prvaka svijeta.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Chelses se smijao kad du im uvalili Davida Luiza, sad im se Bayern smije sto su im uvalili ovog padavičara.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi