Činilo se da je sve završeno: Rebić neće put Španije

Potvrdili iz Atletica

Činilo se da je sve završeno: Rebić neće put Španije

S. Mlaćo

Prije samo par dana činilo se da je transfer Ante Rebića u Atletico Madrid završena stvar.

Prema dostupnim informacijama, Atletico je bio spreman Eintrachtu platiti čak 40 miliona eura, plus bonuse.

Rebić je prošle sezone odigrao 38 utakmica u postigao 10 golova, a nakon odlaska Luke Jovića u Real za 60 miliona, trebao je postati drugi igrač koji ide u Madrid, ali u redove gradskog rivala.

Ipak, danas iz Španije stižu informacije da od transfera neće biti ništa.

"U tome nema istine. Niti smo razgovarali, niti pregovarali. Ni s Rebićem, ni klubom", kazao je direktor Atletica Miguel Angel Gil Marin.

Salihamidžić ga prekrižio

Nijemci pišu kako je Rebića prekrižio nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, a danas sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić koji smatra kako Rebić nije dovoljno dobar tehničar te da se kao takav ne uklapa u klub kao što je Bayern.

S obzirom da se ono što Brazzo kaže itekako poštuje na Allianz Areni, cijeli posao je navodno propao unatoč velikoj želji Kovača da vidi Rebića u svom timu, što govori kako hrvatskom treneru šefovi i nisu dali previše odriješene ruke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema informacijama do kojih je došao Kicker, umjesto Rebića tokom ljeta bi u Bayern trebao stići Leroy Sane koji bi, kako se navodi, bio puno bolja opcija za napad bavarskog velikana.

Za Rebićev procvat u karijeri najzaslužniji je upravo Kovač pod čijom palicom je sarađivao u Eintrachtu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi