Ciriški derbi prekinut zbog sukoba navijača

I u Švicarskoj nije sve tako bajno

Ciriški derbi prekinut zbog sukoba navijača

Edmir Škorić

U Zurichu je u nedjelju trebao biti odigran veliki derbi između istoimenog gosta i Grasshoppera. Kažemo trebao, jer nije odigran zbog nereda navijača s obje strane.

Neredi su se dogodili u 77. minuti, samo tri minute nakon što je Grasshopper poveo udarcem sa bijele tačke. Izbila je velika tuča, a kasnije se 'prešlo' na gađanje svim mogućim predmedima, da bi na kraju navijači upali u teren.

Glavni sudac nije imao izbora, već je označio kraj utakmice, a konačna odluka bit će ubrzo poznata, nakon što se oglase Švicarski nogometni savez i možda UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti