Ćiro: Da se ja pitam, Halilović bi igrao za Hrvatsku

Ćiro: Da se ja pitam, Halilović bi igrao za Hrvatsku

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević poznat je po svom kontroverznim izjavama.

Nekada se Ćiro kleo u Bosnu i Hercegovinu, stalno podcrtavajući svoje porijeklo (rođen u Travniku), ali kako vjetar puše, tako se za njim njiše i Ćiro.

Blažević je u razgovoru za Anadoliju priznao da bi on, da se pita, Alena Halilovića stavio u reprezentaciju Hrvatske, iako ga želi i BiH.

"Da sam ja otac Haliloviću ja bih ga odmah dao u hrvatsku reprezentaciju. Kao što bi u ovom paklu najljepše zemlje u svijetu, a Hrvatska je najljepša zemlja na svijetu, svakome rekao bježi ako možeš pobjeći. No, govorimo da Halilović ima bolje uvjete nego u Bosni, ima veće mogućnosti da iskoristi svoj talenat. Da je Ibrahimović bio u Bosni ili u Hrvatskoj upitno je što bi postigao. On je bio u srcu Europe. Ja kažem da sam bolji trener od Capella. Onda me pitaju: 'Kako to?' Pa da su Capello ili Mourinho rođeni u Travniku, došli bi do Turbeta. Nek oni odu iz Travnika do vrha nogometa, ma daj", rekao je Blažević, koji je svojevremeno trenirao Alenovog oca Seada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.