Ćiro: Džeki treba gol da ga pročepi
Samo da ga krene gol: Edin Džeko

Forma bh. reprezentativaca optimalna

Ćiro: Džeki treba gol da ga pročepi

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine 10. oktobra očekuje vjerovatno odlučujući duel sa selekcijom Estonije u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi.

Forma reprezentativaca Bosne i Hercegovine varira od igrača do igrača, ali je neka generalna ocjena da su naši Zmajevi u solidnoj formi nešto manje od mjesec dana od gostovanja u Tallinu.

Najbolji strijelac Bosne i Hercegovine, napadač Wolfsburga Edin Džeko, nakon dugo vremena je utakmicu u Bundesligi počeo sa klupe. Trener Vukova Armin Veh opravdao je svoju odluku činjenicom da je Džeko izmoren obavezama u reprezentaciji, te da želi Dijamanta odmoriti za susrete Lige prvaka.

"Džeko je ušao sa klupe, ali kad je ušao bio je sjajan i stalno je prijetio protivničkom golu. Međutim, što prije mora postići gol kako ne bi izgubio samopouzdanje. Potrebno mu je da ga samo pročepi, a onda će opet biti onaj stari, garantujem", kaže za SportSport.ba selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević.

Ostali reprezentativci u Bundesligi, Sejad Salihović, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević?

"Vedi je još potrebno malo kako bi se vratio i bio opet vrhunski golgeter. Salihović i Misimović? Ma ekstra, svjetske klase, koje to samo potvrđuju iz utakmice u utakmicu", smatra selektor BiH.

Kapiten Emir Spahić polako se profilira u nezamjenjivog u dresu francuskog Montpelliera, koji još uvijek ne zna za poraz u prvenstvu Francuske.

"Spaha je jedan od boljih stopera u Evropi. Sada kada igra u jednoj od liga petice, to će samo i potvrditi. Jako je dobro za njega što je standardan u ekipi koja bi mogla naredne sezone u jedno od evropskih takmičenja", kazao je Ćiro i dodao: "Ponosan sam na svoje mladiće. Za sada nam sve ide po planu, samo da ostanemo svi zdravi i problema neće biti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.