Ćiro gleda Borac zbog Bilbije
Uskoro u dresu BiH: Nemanja Bilbija

Selektor BiH stiže u Banja Luku

Ćiro gleda Borac zbog Bilbije

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević ovog će vikenda posjetiti Banja Luku.

Ćiro, međutim, u Banja Luku ne ide turistički. Selektor naših Zmajeva odlučio je gledati susret 8. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine između lidera Borca i sarajevskog Željezničara, a u svojoj bilježnici ima samo jedno ime - Nemanja Bilbija.

"O malom sam čuo sve najbolje. Međutim, ne želim donositi nikakve odluke dok ga sam ne vidim na djelu. Iz tog razloga idem u Banja Luku na susret između Borca i Želje. Ipak, sama činjenica da ga idem gledati znači da je Bilbija veoma blizu oblačenje nacionalnog dresa naše domovine", kazao je za SportSport.ba selektor A fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević.

Utakmica pretposljednjeg kola kvalifikacija sa Estonijom 10. oktobra u Talinu sve je bliže. Na golu neće biti Nemanje Supića, a svoj bi debi mogao imati Asmir Begović. Kakva je situacija na golu?

"Što se toga tiče, još uvijek nismo odlučili. To sam pitanje povjerio svom provjerenom saradniku i treneru golmana Enveru Lugušiću, čije mišljenje izuzetno cijenim. On prati potencijalne kandidate i u narednom periodu ćemo vidjeti ko će dobiti poziv. Enver je u kontaktu i sa Kenanom Hasagićem, koji se uspješno oporavlja i postoji mogućnost da i on krene sa nama u Estoniju", dodao je Ćiro.


Pred Ćirom je sasvim sigurno teška zadaća. Utakmica sa Estonijom najvažnija je u ovim kvalifikacijama za odlazak na SP i selektor BiH jednostavno nema prava na grešku. U slučaju pobjede, Zmajevi bi i teoretski osigurali baraž, dok bi svaki drugi rezultat značio da BiH u Zenici 14. oktobra ne smije izgubiti od Španije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.