Ćiro ne mijenja pobjednički sastav
Vrh napada rezervisan za Džeku i Ibričića

Fudbalska A reprtezentacija BiH danas protiv Omana

Ćiro ne mijenja pobjednički sastav

Tmurni oblaci i dosadna kiša bila su prva slika s kojom su se susreli fudbalski A reprezentativci BiH nakon buđenja uoči današnje utakmice koju će u Cannesu odigrati protiv reprezentacije Omana.  

Ipak, ugodna temperatura obradovala je igrače koji ne kriju da im je mnogo ugodnije igrati u u takvim uslovima.

„Možda nekim igračima smeta, ali meni je ugodnije igrati po kiše. Zamislite kako bi bilo da je temperatura preko 30 stepeni...“, rekao je Samir Muratović, veznjak našeg nacionalnog tima, koji ističe kako bi nam pobjeda itekako dobro došla:

„Veliku stvar smo napravili pobjedama protiv Belgije, ali to ne znači da smo završili posao. Svaka utakmica nam je bitna, kao da je odlučujuća u kvalifikacijama i stoga moramo tako ući i u meč sa Omanom. Današnji protivnik nam je velika nepoznanica. Iskreno, nikad nisam gledao niti jednu njihovu utakmicu, ali se previše ne zamaram s time. Mi ćemo igrati naš sistem, vjerujem da ćemo se nametnuti i na kraju slaviti pobjedu. Imamo paklenu reprezentaciju spremnu da napravi velike rezultate.“
  
I selektor Miroslav Ćiro Blažević odlučio se za produženi odmor. Ćiro je „preskočio“ doručak i u holu hotela Novotel pojavio se tek malo prije ručka. Spremao je taktiku za novu pobjedu. Iako nije želio otkriti sastav, naglasio je da neće biti promjena u odnosu na meč sa selekcijom novinara.
 
Na golu bi trebao stajati Supić, a zadnju liniju će sačinjavati Emir Spahić, Boris Pandža i Adnan Mravac. Po bokovima će biti Sanel Jahić (desno) i Sejad Salihović (lijevo). Elvir Rahimić će koordinirati veznim redom, a u vezi će biti još i Samir Muratović i Zvjezdan Misimović, dok su dva mjesto u napadu rezervisana za Edina Džeku i Senijada Ibričića.

Džeki petogodišnji ugovor!?


Italijanski mediji objavili su informaciju da su pregovori na relaciji Milan – Wolfsburg – Edin Džeko u završnoj fazi i da će naš dijamant potpisati petogodišni ugovor sa crveno-crnim. Ipak, službenih potvrda transfera još uvijek nema, a natpise u italijanskoj štampi nije želio komentarisati ni Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.