Ćiro Pjesnike diže iz mrtvih, slavili i Lokosi

Ćiro Pjesnike diže iz mrtvih, slavili i Lokosi

Midhat Šljivak

U prva dva susreta posljednjeg 19. kola jesenjeg dijela hrvatskog fudbalskog prvenstva pobjede su slavili Zagreb i Lokomotiva.

Zagreb kojeg sa klupe predvodi Ćiro Blažević sa 2:1 je u Kranjčevićevoj savladao ekipu Istre. Gosti su bolje ušli u susret i u 12. minuti lijepim golom Roce dolaze do prednosti, koju su imali sve do 38. minute susreta. Dosuđen je penal za zagreb,a precizan izvođač je Jakob Vojtuš za 1:1.

U nastavku Ćirini izabranici igraju mnogo bolje, a do pobjede dolaze u 87. minuti susreta. Dosuđen je jeoš jedan penal, a ovog puta Abdurahimi je precizan za vodstvo od 2:1, i tri boda na kraju.

U drugoj utakmici igranoj u Zagrebu, Lokomotiva je s minimalnih 1:0 savladala Cibaliju. Jedini gol na susretu postignut je u 82. minuti kada je pobjedu domaćim donio Antolić za konačnih 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.