Ćiro razgovarao sa predstavnicima UEFA

Pokušaj "kupnje" Spahića i Supića!?

Ćiro razgovarao sa predstavnicima UEFA

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević jučer se u austrijskom Grazu sastao sa predstavnicima UEFA u vezi navodne umiješanosti u namještanje utakmica.

"Ništa strašno, razgovorao sam s tri gospodina. Ni u jednom trenutku nisam stekao dojam da me se za nešto ozbiljno tereti ili da postoji neka sumnja. Uostalom, ja sam najbolje znam da me niko ni za šta i ne može kriviti", rekao je Ćiro za Jutarnji list.

Prema naslužbenim informacijama, predmet Ćirinog razgovora sa predstavnicima UEFA bila je snimka telefonskog razgovora iz Njemačke u kojem za sada nepoznate osobe planiraju nemoralnu ponudu za Blaževića. Ona se trebala dogoditi uoči odlučujuće kvalifikacijske utakmice za SP između BiH i Turske, a Ćiro bi prema toj priči za puštanje dobio 500.000 eura.

Osobe na telefonskoj snimci navodno spominju i taktiku kojom su planirali pridobiti tadašnjeg selektora BiH. Htjeli su ga uvjeriti kako je utakmica ionako prodana, a da su “kupljeni” kapiten Zmajeva Emir Spahić i golman Nemanja Supić. Ironično, upravo je Supić bio junak remija koji je BiH odveo u dodatne kvalifikacije, dok je Emir Spahić odigrao sjajnu utakmicu, tako da nema govora da su ova dvojica reprezentativaca BiH bili "kupljeni".

Inače, i austrijski mediji posvetili su pažnju navodima o namještanjem utakmice BiH - Turska, te tako Kurier navodi kako je Ćiri nuđeno pola miliona eura za poraz, te da su na meti bili i još neki reprezentativci BiH, ali se za sada ne spominju nikakva imena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.