Ćiro: Zvezda je povukla pravi potez
Blažević očekuje puno od Prosinečkog

Zbog njega je trebao pojesti diplomu

Ćiro: Zvezda je povukla pravi potez

M. Maksimović

Bivši selektor reprezentacije BiH, Ćiro Blažević je izjavio danas kako će Robert Prosinečki u Zvezdi dokazati svoj talent.Prosinečki je karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu u sezoni 1986-1987 pod trenerskom palicom Ćire Blaževića, koji je upravo zbog ''žutog'' napravio najgluplji potez u karijeri.

Robert je samo dvije utakmice počeo u prvoj postavi, a Ćiro je tada izjavio kako će pojesti svoju trenersku diplomu, ako Prosinečki postane igrač. Godine 1987. Prosinečki stiže na Marakanu, naredne godine postaje svjetski prvak sa omladinskom reprezentacijom Jugoslavije, a 1991.godine sa Zvezdom stiže do titule
evropskih prvaka.

'' Izvanredan potez Crvene zvezde. Prosinečki će dokazati svoj trenerski talent, za koji ja jako dobro znam da ga on ima. Mislim da je to jedna divna prilika da se lansira u posao za koji se je rodio"'' kaže Blažević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.