Čistka u madridskom Realu
Javier Saviola sigurno odlazi

Španija

Čistka u madridskom Realu

Edmir Škorić

Nezadovoljstvo u madridskom Realu je veliko. Predsjednik Perez najavljuje odlazak čak više od 15 igrača koji nisu zadovoljili struku, i to narednog ljeta.

Real Madrid se priprema za masovnu "potjeru" svojih fudbalera. Njih više od 15 potražiće nove sredine i ovo ljeto će im biti posljednje na Santiago Bernabeu.

Dio krivice sigurno da pripada i engleskom Liverpoolu koji ih je "razmontirao" u osmini finala Lige Prvaka, no sigurno da su sami igrači "kraljevskog" kluba odgovorni za loše igre, kako u europskom natjecanju, tako i u prvenstvu Španije.

Petorica igrača sigurno napuštaju klub i oni su definitivno lišeni usluga Reala, a to su Julien Faubert, Jerzy Dudek, Michel Salgado, Fabio Cannavaro i Javier Saviola. 
Salgadao je dosegao kraj jedne ere u glavnom gradu Španije, dok je štoper Cannavaro izrazio želju da karijeru završi u rodnoj Italiji, u dresu jednog od klubova Serije A. Čelnici Reala su se pokazali korektnim i udovoljit će Italijanu želju.

Blizu odlaska su i Royston Drenthe, Rafael van der Vaart, iskusni Nijemac Cristoph Metzelder, te mladi trojac Ruben de la Red, Javi Garcia i Daniel Parejo. Ova tri mlada igrača nisu zadovoljila Juanda Ramosa koji nije baš impresoniran njihovom igrom, pa im nije spreman dati apsolutno nikakvu priliku.

Na analiziranju će se naći i igrači koji su često u prvoj postavi Reala, a to su prije svega Gabriel Heinze, Fernando Gago, Guti i Mahmadou Diarra. Naime, svaki od ovih igrača nalazi se na samoj ivici karijere, i Upravni odbor Reala će neke od njih ostaviti u svom novom timu, dok će neki biti višak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odlaskom ovih igrača Real će dovesti nove, koji će možda sljedeće godine i moći da pariraju Liverpoolu, Barceloni, Manchesteru. 

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.