Užasna scena u Seriji B: Prvo udario glavom protivnika, a onda mu kopačkom stao na glavu

Simone Branca šokirao Apenine

Užasna scena u Seriji B: Prvo udario glavom protivnika, a onda mu kopačkom stao na glavu

E. Čaušević

Cittadella i SPAL odigrali su danas meč bez golova, ali utakmicu je obilježio užasan potez kapitena domaćeg tima Simonea Brance.

Na stadionu Pier Cesare Tombolato nismo vidjeli golove u današnjem okršaju Cittadelle i SPAL-a u okviru devetog kola Serije B, ali smo vidjeli čak dva crvena kartona.-

Domaći su završili meč s dva igrača manje, no SPAL to nije uspio da iskoristi. Domaći su s igračem manje ostali već u 44. minuti kada je Danzi dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Iako su imali igrača više cijelo drugo poluvrijeme SPAL ni pored toga nije došao do gola. Ipak, detalj koji je obilježio ovu utakmicu desio se u 96. minuti kada je Branca dobio direktan crveni karton.

Branca je prvo glavom udario protivničkog igrača Salvatorea Esposita, ali ono što je uradio nakon toga je zgrozilo fudbalsku javnost.

Nije mu bilo dovoljno što je udario Esposita već je odlučio i kopačkom da mu stane na glavu što je šokiralo javnost. Sudija je sve to vidio i odmah je pokazao direktan crveni karton kapitenu domaćeg tima.

Ono što je Branca uradio i zašto je dobio crveni karton možete pogledati OVDJE.

Italijanska javnost već sada špekuliuše da bi Branca mogao biti žestoko kažnjen i suspendovan zbog poteza koji je šokirao fudbalski svijet.

SPAL je nakon osvojenog boda pao na 13. mjesto i ima deset bodova baš kao i Cittadella koja je na 14. poziciji.

U narednom kolu SPAL dočekuje Cosenzu, dok Cittadella ide u goste ekipi Palerma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi