Venezia se nakon 19 godina vratila u Seriju A!

Bolji u doigravanju od Cittadelle

Venezia se nakon 19 godina vratila u Seriju A!

E. Čaušević

Fudbaleri Venezije su bili bolji od Cittadelle u doigravanju i uspjeli su se vratiti u Seriju A nakon 19 godina.

Venezia je večeras na svom teren uspjela u 93. minuti utakmice da postigne gol koji je ovom klubu donio plasman u Seriju A.

U prvoj utakmici Venezia je u gostima pobijedila Cittadellu sa 1:0, a večeras u revanšu koji se igrao na stadionu Perluigi Penzo rezultat je bio 1:1 iako su svi vjerovali da ćemo gledati produžetke.

Cittadella je odlično otvorila utakmicu i uspjela već u 26. minuti da povede sa 1:0. Iori je bio asistent, a pogodak za vodstvo gostiju postigao je Proia i tako vratio stvari na početak.

Gosti su se dobro držali cijeli meč dok je Venezia pokušavala da dođe do poravnanja. Venezia je napadala, ali gosti su se uspješno branili i izgledalo je kao da meč ide u produžetke.

Međutim, u sudijskoj nadoknadi potpuni šok za goste. Venezia je uspjela da poravna na 1:1 kada je Bocalon zabio pogodak koji je vratio ovaj klub u Seriju A nakon 19 godina čekanja.

Venezia je posljednji put u najjačerm rangu italijanskog fudbala igrala u sezoni 2001/02. kada su ispali jer su bili posljednji na tabeli sa svega 18 osvojenih bodova.

Nakon toga ovaj klub je prolazio kroz velike krize, a prije samo pet godina bili su čak u Seriji D.

Ipak, Venezia je uspjela da se vrati iz ponora i nakon 19 godina ovaj klub ćemo ponovo gledati u Seriji A.

Top Komentari

Chico
Skupljao sam slicice kad je Venezia zadnji put igrala Seriju A. Nisam ih volio tada, a sad cu bas navijati za njih.
9 0
AmellemA
Ona je samo željela da bude influenserka, duša draga. (:
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi