City i Liverpool se ispromašivali i podijelili bodove
Foto: EPA

Remi na Etihadu u sjajnom meču

City i Liverpool se ispromašivali i podijelili bodove

M. Šljivak

Derbi meč 29. kola engleske Premier lige odigran je na Etihadu u Manchesteru, gdje su domaći City i Liverpool podijelili bodove u jednom sjajnom meču (1:1).

Uvodne minute meča pripale su Manchester Cityju, ali bolja igra im se nije isplatila. Imali su Građani dvije velike šanse u prvom dijelu i to preko Davida Silve i Fernandinha, ali je realizacija izostala, pa je mreža Redsa bila mirna na poluvremenu.

Probudio se i Liverpool u tim trenucima, gledali smo zaista odličan meč, a vrijedi izdvojiti i sjajan šut Lallane za goste, no Willy Caballero je to dobro odbranio.

Nastavak meča donosi i golove, a do vodstva je stigla ekipa Liverpoola. Igrala se 50. minuta kada je sudija Michael Oliver pokazao na bijelu tačku. James Milner je preuzeo odgovornost i pogodio je za prednost gostiju od 1:0.

Potom je Liverpool imao još nekoliko šansi da dovrši City, ali u tome nisu uspjeli, da bi u 69. minuti Građani stigli do poravnanja. Sjajnu asistenciju De Bruynea u gol pretvara Sergio Aguero za izjednačenje rezultata na 1:1.

Krenuli su domaći potom po trijumf. De Bruyne je pogodio stativu, napadi Cityja su se redali, a Liverpool je čekao kontre.

Iz jedne kontre su mogli i do novog vodstva. Lallana je nakon sjajne akcije samo trebao loptu gurnuti u gol, ali ju je promašio i propala je velika šansa za Redse.

Pokušavao je potom tim Pepa Guardiole da dođe do pobjede. Međutim, i pored nekoliko šansi do kraja je ostalo 1:1 i oba tima su osvojila po bod.

Premiership, 29. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Liverpool 1:1




Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije