City ne da veznjaka koji nikad nije igrao za njih

Aaron Mooy igra na posudbi u Huddersfieldu

City ne da veznjaka koji nikad nije igrao za njih

Midhat Šljivak

Manchester City mogao bi zaraditi izuzetno dobar novac i to na igraču koji nikada nije obukao dres Građana.

City je 2016. godine potpisao ugovor sa australskim veznjakom Aaronom Mooyom, ali je ovaj fudbaler odmah poslat na posudbu u Huddersfield Town.

Pokazao se to kao pravi potez za ovog fudbalera. Igra zaista fantastično u Championshipu, a u naredna dva dana bi vrlo lako mogao promijeniti klub.

Neimenovani klub iz drugog razreda engleskog fudbala je ponudio 8,75 miliona funti za ovog 26-godišnjaka, ali je City odbio ponudu, jer traže sumu od 10 miliona.

Čak je i Pep Guardiola razmišljao da Australca priključi svom timu kao zamjenu za Fernandinha, ali za sada ni od toga nema ništa.

Mooy je jedan od najzaslužnijih igrača za dobre nastupe Huddersfielda u Championshipu. Igra izuzetno dobro, a njegov tim je trenutno na petom mjestu.

Eventualni odlazak bi se u ovoj ekipi veoma osjetio, ali taj trenutak će, ako ne sada, doći narednog ljeta.

Mooy je karijeru počeo u Boltonu, a igrao je još za St. Mirren, Western Sydney i Melbourne City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi