City od 0:2 do 4:2 za prolaz dalje, Džeko asistirao

FA Kup, 4. kolo

City od 0:2 do 4:2 za prolaz dalje, Džeko asistirao

Midhat Šljivak

Veliki preokret je u četvrtom kolu FA Kupa napravio Manchester City. Iako su Građani gubili s 2:0 na svom terenu od Watforda na kraju su slavili pobjedu od 4:2 za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Prvi šok za navijače City uslijedio je u 20. minuti kada su gosti poveli. Za prednost gostiju od 1:0 pogodio je Fernando Forestieri.

Samo 10 minuta kasnije novi gol u mreži favoriziranih Građana. Drugi napadač Watforda Troy Deeney matirao je Costasa Pantilimona za rezultat poluvremena od 2:0.

Uspio je City preko Sergia Aguera u 60. minuti susreta da dođu do gola za 2:1, ali do kraja su uspjeli da preokrenu. Aguero je pogodio za 2:2 u 79. minuti, da bi Aleksandar Kolarov u 87. minuti pogodio za vodstvo Građana od 3:2. Konačnih 4:2 hat-trickom je postavio Aguero u nadoknadi vremena.

Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta.

U ostalim utakmicama postignuto je nekoliko interesantnih rezultata. Southampton je prolaz dalje osigurao pobjedom nad Yeovilom 2:0, dok je Cardiff među 16 najboljih ekipa prošao pobjedom nad Boltonom. Dalje ide i Hull koji je slavio s 2:0 kod Southanda, a Sunderland je savladao Kidderminster s 1:0

FA Kup, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Watford 4:2
Rochdale - Sheffield Wed 1:2
Huddersfield - Charlton 0:1
Port Vale - Brighton 1:3
Birmingham - Swansea 1:2
Southampton - Yeovil 2:0
Southand - Hull 0:2
Sunderland - Kidderminster 1:0
Wigan - Crystal Palace 2:1
Bolton - Cardiff 0:1


Manchester City 4-2 Watford All Goals by all-goals

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.