City ove sedmice šalje ponudu za Džeku?

Mancini želi trojicu igrača

City ove sedmice šalje ponudu za Džeku?

Manchester City ove sedmice planira završiti posao oko dovođenja trojice igrača na Eastlands, a među njima i Edina Džeku.

Kako je postalo jasno da Wolfsburg Džeku neće pustiti za manje od 40 miliona eura, u Manchester Cityu su odlučili da tačno toliko i plate njemačkoj ekipi za reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Džeko se sa svojim predstavnicima ovih dana nalazi na pregovorima sa čelnicima Wolfsburga oko odlaska iz te ekipe.

Vlasnici Manchester Citya su u ponedjeljak dobili listu želja od svog trenera Roberta Mancinija. Na toj se listi želja nalaze samo tri imena, a Edin Džeko zapisan je u vrhu liste. Osim Dijamanta, Mancini želi dovesti Yayu Tourea i Davida Silvu.

Međutim, dok se dolazak Tourea i Silve čini gotovo pa sigurnim, u Cityu su svjesni da će se za Džeku morati boriti sa Juventusom i Chelseaom, koji su također spremni izdvojiti novac za njega, ili dati, uz novac, i neke igrače.

Džeko će u četvrtak održati sastanak sa direktorom Wolfsburga Dietmarom Hoenessom, nakon kojeg bi trebala stići i prva zvanična ponuda za njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.