City pregazio West Ham i gurnuo ga u borbu za opstanak

Premiership, 35. kolo

City pregazio West Ham i gurnuo ga u borbu za opstanak

Fudbaleri Manchester Cityja porazili su danas u gostima West Ham sa visokih 4:1 u okviru 36. kola Premiershipa.

Englesko prvenstvo je davno odlučeno kada je titulu u pitanju, ali bez obzira na to novi šampion Manchester City nastavlja gaziti sve pred sobom.

Današnja meta bio je ove sezone slabašni West Ham koji je primio čak četiri gola. Sve je počelo u 13. minuti kada je Sane nakon asistencije Strerliga pogodio za vodstvo gostiju.

Već sredinom prvog dijela prednost Građana je bila udvostručena nakon što je svoju mrežu pogodio Zabaleta. Do kraja prvog dijela domaći uspijevaju smanjiti prednost jer je Cresswell pogodio za 2:1.

Ipak, drugo poluvrijeme je donijelo još bolju igru Cityja koji je postigao još dva gola. Prvo je Gabriel Jesus pogodio za 3:1 u 53. minuti, da bi samo devet minuta kasnije Fernandingho postavio konačan rezultat.

City tri kola prije kraja ima čak 93 osvojena boda i ima velike šanse da dođe do 'stoje' do kraja sezone, dok je West Ham tek na 15. poziciji sa samo 35 bodova i ovo će sigurno biti sezona za zaborav domaćima. Treba reći i to da oni još uvijek mogu ispasti iz lige jer imaju samo tri boda više od opasne zone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije