City savladao Bešiktaš, Džeko ponovo bez nastupa

Džeko nije igrao

City savladao Bešiktaš, Džeko ponovo bez nastupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su u prijateljskom susretu u Austriji ekipu Bešiktaša sa 2:0.

Prvo poluvrijeme Bešiktaš je odigrao sjajno. Stvorili su nekoliko izvrsnih prilik apred golom Građana, ali je danas sjajno branio rumunski čuvar mreže Pantilimon. Fernandes je bio najopasniji po gol Cityja, no lopta jednostavno nije htjela u gol.

Sve propuštene prilike Bešiktaša, Manchester City je kaznio u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Tvez je proigrao Sergia Aguera kojem nije bilo teško savladati golmana Bešiktaša za vodstvo od 1:0.

U nastavku je City zaigrao mnogo bolje i već nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu stigli su do drugog gola. Johnson je uposlio Kompanyja koji majstorskim golom matira golmana Bešiktaša za povećanje prednosti na 2:0.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 2:0 za prvaka Engleske.

Edin Džeko ponovo nije dobio priliku za igru od Roberta Mancinija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti