City se interesuje za Davida Villu

City se interesuje za Davida Villu

Edmir Škorić

Nakon dovođenja Robinha iz Real Madrida prošle godine, Manchester City bi mogao u svoje redove dovesti još jednog "giganta" i velikog strijelca, Davida Villu iz Valencije.

Poznato je da bogati vlasnici Manchester Cityja ne gledaju cijenu igrača prilikom njegovog angažovanja, no budući da ni to nije bilo dovoljno da u svoje redove dovedu Brazilca Kaku i nositelja Milanove igre, odlučili su se "počastit" jednim vrsnim napadačem i velikim strijelcom.

Naime, napadač Španjolske i Valencije David Villa bi se na ljeto mogao pridružiti Robinhu, Givenu, De Jongu, Wright-Phillipsu i nekolicini drugih igrača koji su pristigli u Manchester.

Fernando Gomez, potpredsjednik "šišmiša" otkriva da su se predstavnici oba kluba već sreli u nedavno otvorenim preliminarnim razgovorima, iako nije bilo službene ponude, transfer je još uvijek u pregovoru.

Jedan španjolski list piše kako je u ovom trenutku jedino City spreman za Villu odvojiti 40 miliona eura, ali isto tako Englezi su i više nego sposobni da plate unaprijed, čak i ako igrač ne može preći na Eastlands do ljeta.

Španjolskom klubu je itekako potreban novac, budući da imaju za isplatiti par dugova do maja ove godine, pa bi i predstavnici Valencije voljeli što prije napraviti kompromis sa "nebesko-plavim", te prodati svog najboljeg igrača u što bržem mogućem roku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napadač je navodno postavljen na transfer listu, a za Villom se interesuju još uvijek Chelsea i Juventus, Barcelona, Liverpool i Real Madrid. Navodno je za 27-godišnjaka već ranije "stara dama" unaprijed ponudila 20 miliona eura, no Španjolci su to odbili, čini se da je sada druga priča i da prva veća ponuda Villu seli sa Mestalle.

 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.