City uz pomoć sumnjivih sudijskih odluka napravio veliki preokret i prošao u polufinale

FA kup

City uz pomoć sumnjivih sudijskih odluka napravio veliki preokret i prošao u polufinale

E. Škorić

Sjajan meč odigrali su Swansea i Manchester City, a na kraju je četvrtfinalni okršaj u FA kupu okončan bez pobjednika, rezultatom 2:2.

Manchester City je bio veliki favorit na gostovanju kod ekipe iz Championshipa, ali se na kraju sastav Pepa Guardiole iščupao iako je gubio 2:0.

Počelo je dobro po domaće jer je Grimes u 20. minuti zabio iz penala, a u 29. minuti nakon sjajne akcije Celina je udvostručio prednost Velšana.

City je bio u tim trenucima na koljenima, no u nastavku meča se u potpunosti vratio, pa na kraju došao do velike pobjede i plasmana u polufinale.

Prvo je Bernard Silva u 69. minuti smanjio na 2:1, potom je Aguero iz sumnjivog penala u 78. minuti izjednačio na 2:2, da bi isti igrač minutu prije kraja zabio gol za potpuni preokret Građana.

Bilo je evidentno da je Aguero bio u ofsajdu, ali VAR-a nije bilo, pa City ide dalje. Ipak, po svemu je City zaslužio da ide dalje, s obzirom da je bio puno bolji rival od domaće ekipe.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
Bas kao i ostayku sezonu,kad neide onda su tu sudije da se pobrinu da ih krene.Koje sranje od ekipe.
4 0
Saban
Sramota sta novac radi u najacoj ligi sudije ih guraju i u ligi,
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi