City zakoračio u četvrtfinale Lige prvaka
Foto: EPA

Kijevljani poraženi s 3:1

City zakoračio u četvrtfinale Lige prvaka

Edmir Škorić

Dynamo i Manchester City su u u Kijevu odigrali prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka, a gosti iz Engleske slavili su s 3:1.

Već na samom početku domaći su zaprijetili preko Yarmolenka i odmah se vidjelo da Cityju neće biti lako u Kijevu. Iako su domaći možda bili konkretniji, gosti su prvi došli do vodstva.

U 15. minuti David Silva je izveo korner, Yaya Toure je na kraju proigrao Sergija Aguera, koji glavom loptu šalje u mrežu za radost Građana.

Aguero je mogao već u 22. minuti do novog gola, no šutira je pored gola. Pet minuta kraja, gostujući sastav dolazi i do drugog gola. Lijepa akcija, na kraju asistencija za Raheema Sterlinga, a Silva postiže pogodak. 

Kiljevljani su u nastavku bili daleko ofanzivniji i opasniji, da bi im se to isplatilo u 59. minuti. Vitaliy Buyalskyy je šutirao, lopta se od jednog gostujućeg igrača odbila, promijenila smijer i završila iza leđa Joea Harta.

Nekoliko sjajnih šansi u posljednjih 15-ak minuta. Prvo je u 76. minuti Šokovski zaustavio ubačaj Silve, pa je Fernandinho u 78. minuti pucao u ukrajinskog golmana, a minutu kasnije umalo da Buyalskyy postigne još jedan. Hart mu je sjajno odbranio.

Veliku šansu propustio je Yaya Toure u 82. minuti, pošto je na ubačaj Sterlinga bio potpuno sam, ali je glavom pucao pored gola iz gol-šanse. Toure se iskupio u 90. minuti. Odigrao je dupli pas s Fernandinhom, a onda majstorski pogodio za konačnih 3:1 i vjerovatno za siguran plasman Cityja u četvrtfinale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:
Dynamo Kijev - City 1:3 (Buyalskyy 59/ Aguero 15, Silva 40, Toure 90)


Dynamo Kiev v Manchester City 0:1 (Aguero) by ss_video
Dynamo Kiev vs Manchester City 0:2 (Silva) by ss_video
Dynamo Kiev vs Manchester City 1:2 by ss_video
Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti