Ciudad i Ademar u polufinalu

Kup kralja

Ciudad i Ademar u polufinalu

Adnan Beganović

Ciudad Real i Ademar prvi su polufinalisti španjolskog Kupa kralja. Ciudad je u četvrtfinalu bio bolji od Aragona, a Ademar od Valladolida.

Derbi četvrtfinala 35. po redu Kupa kralja igrali su Valladolid i Ademar, a više razloga za slavlje na kraju su imali rukometaši Ademara koji su slavili rezultatom 28:26. Kod Ademara najefikasniji su bili Buntić sa 7 i Doder sa 4 postignuta pogotka, dok naš reprezentativac Nikola Prce nije se upisao u listu strijelaca. S druge strane, u dresu Valladolida najučinkovitiji sa 6 postignutih pogodaka bio je Entrerrios.

Aragon u kojem nastupa i bh. reprezentativac Vukašin Stojanović, pružio je dobar otpor favoriziranom Ciudad Realu, no za veliko iznenađenje nije imao snage. Nekoliko minuta prije kraja susreta na semaforu je stajalo 19:19, no Ciudad je onda malo stisnuo gas i na kraju sasvim zasluženo slavio (24:21). U dresu Ciudada najefikasniji su bili Abalo i Fernandez sa po 7 postignutih pogodaka, a kod Aragona sa 5 postignutih pogodaka najučinkovitiji je bio Maqueda, dok se Stojanović dva puta upisao u listu strijelaca.

Kup kralja, četvrfinale:
Aragón - Ciudad Real 21:24
Valladolid - Reale Ademar 26:28

Kup kralja, četvrfinale, danas:

Barcelona Borges - Naturhouse La Rioja
Antequera 2010 - Reyno de Navarra

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.