Kompozitor kultne "Grbavice"

Čizmić: "Grbavica" je nastala kao i sve ratne pjesme

Samir Mlaćo

Svečano će sutra biti na stadionu Grbavica.

Novoizgrađena istočna tribina zvanično će biti otvorena na sutrašnjem meču Željezničara i Slobode, a čelnici Željezničara svojim navijačima pripremaju pravi spektakl.

Pozvali su ih da u 18:30 budu na stadionu, te otkrili da će istočnu tribinu zvanično otvoriti počasni predsjednik kluba Ivica Osim. Medijima se danas obratio i kompozitor kultne pjesme "Grbavica" Mustafa Čizmić.

"Ja već osjećam tremu za sutrašnji događaj, a dijete Grbavice. Na ovom stadionu sam od 1963. godine i imam više provedenog vremena na stadionu nego u školi. Osjećaj pred sutra ne mogu opisati, a velika mi je čast i zadovoljstvo biti dio ovog programa", kazao je Čizmić, te otkrio kako je nastala "Grbavica".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Grbavica je nastala kao i sve ratne pjesme. Ona je trebala da bude pjesma jedne jedinice u gradu i svaka jedinica je imala pjesmu s kojom je išla u rat. Mi smo odlučili da napravimo neku pjesmu s kojom bi išli u ratne avanture, a sva moja raja u jedinici je bila s Grbavice, pa i ja, i mi smo odlučili da napišemo pjesmu koja će se konkretno odnositi na ovaj dio grada Sarajeva, tj. Grbavicu. Nije bilo dvojbe ko će je pjevati, jedino je mogao iznijeti Tifa i snimili smo je 1993. godine te pustili pjesmu u jedinici da se čuje, a kada smo je pustili nastao je tajac i vidio sam da pola ljudi plače. On je iznio kako treba i kako može, te je ostala da traje i danas. Ona će kako mi se čin trajati koliko traje i Željo, hoću reči vječno", kazao je emotivni Čizmić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi