Član najgoreg napadačkog dvojca u historiji Redsa: Balotellijevi treninzi su bili sramotni!

Lambert se prisjetio

Član najgoreg napadačkog dvojca u historiji Redsa: Balotellijevi treninzi su bili sramotni!

Penzionisani engleski fudbaler Rickie Lambert prisjetio se vremena kada je igrao za Liverpool skupa s Mariom Balotellijem.

Lambert se Anfielda dokopao u ljeto 2014. godine. Bilo je to odmah nakon što je Luis Suarez napustio klub i prešao u Barcelonu, pa su ga mnogi vidjeli i kao zamjenu za Urugvajca. Ipak, nekoliko sedmica kasnije, u samom finišu prelaznog roka, u tim je došao Mario Balotelli i bacio sjenu na Lamberta.

Tadašnji trener Brendan Rodgers koristio je Super Maria ispred Lamberta iako se Italijan, po riječima Engleza, na treninzima ponašao sramotno.

Iako se s lijepim uspomenama osvrće na period u Liverpoolu, Lambertu je to svakako i danas rak rana...

"Bilo je lijepo", kazao je bivši napadač Southamptona za Bristol Live kada je upitan o periodu u Liverpoolu: "Vratio sam se u svoj rodni kraj kao drugačija osoba od one kakva sam bio kada sam ga napustio. Bio sam daleko veći profesionalac. I ispočetka je bilo okay, postigao sam nekoliko golova i bio sretan".

"Ali, mogu reći da su ostali igrači bili šokirani gubitkom Luisa Suareza i time koliko se igra razvijala oko njega. Nikada ne bih mogao zamijeniti nekoga takvog, zar ne? Doći na njegovo mjesto je bilo teško, jako teško".

Onda se osvrnuo na dolazak Balotellija.

"A, onda je Brendan Rodgers kupio Maria Balotellija i stavio ga ispred mene. To mi je stalno bilo u glavi, priznajem. Nisam to mogao da razumijem. Način na koji je on navikao da trenira bio je odvratan. Van terena je bio prilično zarazna i simpatična osoba. Ali, ako govorimo o treningu, nije bio dobar. Kada je igrao, nije se trudio. Imao sam i ranije takve saigrače, ali oni su obično dovoljno dobri da se izvuku s tim, a on nije bio. Jednostavno nisam shvatao kako mu je Rodgers dopuštao da se izvuče s tim i stavljao ga ispred mene. To je uticalo na mene direktno, a negativno se odrazilo i na ostatak ekipe".

Na kraju su i Lambert i Balotelli odigrali samo jednu sezonu u dresu Redsa jer su doživjeli potpuni kolaps u pokušaju da zamjene Suareza. Postigli su samo sedam golova ukupno i obojica su otišla svojim putem u ljeto 2015. godine.

Iako je sveukupno sretan boravkom na Anfieldu, Lambert kaže kako žali što nije bio nemilosrdniji i sebičniji.

"Ako ću biti iskren, znam da nisam bio dovoljno dobar u Liverpoolu. Nisam bio dovoljno nemilosrdan kada sam dobijao prilike i to nije bilo dobro za mene".

Također, kaže kako mu je bilo jasno da neće biti prvi izbor u napadu jer ga se Rodgers želio riješiti samo nekoliko sedmica nakon što je došao u klub. Tada je opcija bio Crystal Palace.

"Rekao sam 'ne' automatski. Zašto sam napustio Southampton nakon toliko godina da bih došao u Liverpool i odmah otišao u Crystal Palace? Nakon toga bio sam u šoku i nisam dobijao priliku za igru oko tri mjeseca. Nisam ulazio s klupe i nisam dotakao loptu i cijelom periodu", kaže Lambert.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, na kraju dodaje kako je Rodgers sjajan trener i kako je bila velika čast igrati u tako velikom klubu.

"Bit ću ponosan što sam nosio dres Liverpoola dok ne umrem", kaže on.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...kad se samo sjetim ovih panjeva muka mi bude.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi