Clattenburg ni narednog vikenda neće suditi

Clattenburg ni narednog vikenda neće suditi

Sudija, Mark Clattenburg neće suditi ni narednog vikenda u Premier ligi. Ovo će biti četvrto uzastopno kolo u kom Clattenburg neće suditi jedan od mečeva engleskog fudbalskog šampionata.

Fudbalski savez Engleske još uvijek provodi istragu protiv ovog sudca zbog sumnji da je na rasnoj osnovi vrijeđao igrača Chelseaja, John Obi Mikela u susretu u kom su Plavci poraženi sa 3:2.

 

Policija koja je također bila obavještena o ovom incidentu, prošle sedmice je objavila da se neće baviti ovim slučajem te da Clattenburg neće biti pod njihovom istragom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Fudbalski savez Engleske će navodno u srijedu obznaniti svoje odluke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.