Clattenburg priznao da se zbog Mourinha prestao baviti suđenjem
Penzionisani sudija u posljednje vrijeme se nalazi u centru pažnje

Nastavio sa zanimljivim izjavama

Clattenburg priznao da se zbog Mourinha prestao baviti suđenjem

Nekadašnji engleski sudija Mark Clattenburg izazvao je mnogo pažnje zbog intervjua za britanski BBC. 

Clattenburg je rekao da je pustio ekipu Tottenhama da sama sebe uništi tokom utakmice protiv Chelseaja pred kraj sezone 2015/16 i da je pred taj meč ušao sa jasnim planom - da Tottenham izgubi titulu.

Engleski mediji otkrivaju i nastavak Clattenburgovih zanimljivih priča nakon završetka karijere, a naravno neizostavan iz istih je Jose Mourinho. Nekadašnji engleski sudija priznao je da je Mourinho bio kap koja je prelila čašu da se prestane baviti sudijskim poslom.

"Sudio sam utakmicu kada je Wayne Rooney oborio rekord Bobbyja Charltona. Mourinho je nakon meča došao u moju svlačionicu i bio je nesretan jer nisam dosudio navodno igranje rukom", započeo je Clattenburg pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Izašao sam s terena u Stokeu, koji je jedan od najhladnijih stadiona. Uvijek je kišovito i tmurno, a suditi Manchester Unitedu nikada nije lako. Bilo mi je olakšanje kada sam izlazio sa terena znajući da sam odradio dobar posao, a on je ušao u moju svlačionicu kako bi me kritikovao zbog igranja rukom koje nisam vidio. Znao sam da sam ja bio u pravu u tom slučaju, ali njegove riječi su mi ostavile zrno sumnje. Vozio sam se kući 250 milja razmišljajući o tome da li sam napravio veliku grešku. Moja supruga je znala da se moj stav promijenio i rekao sam sebi: 'da li stvarno više želim da se bavim ovim? Da li zaista još uvijek želim biti sudac. Više nisam uživao u tome kao nekada i morao sam prestati", rekao je Clattenburg.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi