Claudio Ranieri novi trener Monaca

Novi posao za Italijana

Claudio Ranieri novi trener Monaca

Claudio Ranieri imenovan je za novog tenera francuskog drugoligaša Monaca. Ova informacija potvrđena je i iz kluba na oficijalnoj web-stranici.

"AS Monaco je i više nego sretan što vas može obavjestiti da je Claudio Ranieri imenovan za novog trenera", stoji u saopštenju u kom još piše:

"Ovo imenovanje je uslijedilo nakon duge i rigorozne potrage, tokom koje se Claudio Ranieri istakao kao najbolji kandidat za ovu poziciju. On se smatra jednim od najboljih trenera u evropskom fudbalu i u AS Monaco donosi svo svoje iskustvo u fudbalu".

Ranieriu je ovo prvi posao nakon otpuštanja iz Intera. Italijan stiže kao zamjena za sunarodnjaka Marca Simonea koji je otpušten na kraju sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.