Claudio Ranieri pronašao novi angažman

Nakon otkaza u Leicesteru

Claudio Ranieri pronašao novi angažman

Endin Čaušević

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri prije nekoliko mjeseci dobio je otkaz u Leicesteru nakon čega je bez posla.

Ranieri je odlučio da uzme odmora do kraja ove sezone, te da se trenerskom poslu vrati pred početak naredne sezone. Italijanski stručnjak je imao nekoliko ponuda iz cijele Evrope, ali čini se da je na kraju odlučio da svoju karijeru nastavi na klupi francuskog Nantesa.

Francuski mediji prenijeli su danas da je Ranieri dogovorio sve uslove s Nantesom, te da će sutra potpisati ugovor i biti zvanično predstavljen kao novi trener ove ekipe. Ovaj 65-godišnji stručnjak je danas boravio u Parizu gdje je razgovarao s predstavnicima Nantesa, a na kraju je izgleda i postigao dogovor.

Navodno, Ranieri će sa ovim francuskim klubom potpisati saradnju na dvije sezone uz mogućnost da produži ugovor na još jednu sezonu. Iako je imao ponude klubova iz Engleske, Italije, Turske i Kine čini se da se Ranieri odlučio vratiti u Francusku. Podsjećamo, Ranieri je ranije u svojoj karijeri vodio ekipu Monaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi