Claudio Reyna sportski direktor NY City kluba

Novi klub spreman za MLS

Claudio Reyna sportski direktor NY City kluba

M. Maksimović

Bivši američki reprezentativac i član Manchester Cityja Claudio Reyna (39) izabran je za sportskog direktora New York City Football Cluba, kojeg su zajednički osnovali engleski premierligaš Manchester City i slavni američki baseball klub New York Yankees. 

"Ponosan sam zbog prilike koju sam dobio. Ispred nas je veliki posao, a ja sam spreman za izazov," rekao je Reyna koji je do sada bio tehnički direktor mlađih kategorija Američkog fudbalskog saveza.

New York City Football Club će nastupati u Major League Soccer (MLS) od 2015. godine. Većinski vlasnik novog kluba bit će City, dok će Yankees, jedan od najvećih sportskih brendova u svijetu, biti glavni partner u cijelom projektu. 

"Reyna je idealan izbor za ovaj posao. On je pravi Njujuorčanin, iznimno je popularan, odlično je radio dosadašnji posao i siguran sam kako smo povukli pravi potez," kazao je izvršni direktor Cityja Ferran Soriano. Reyna je tijekom igračke karijere igrao za Bayer Leverkusen, Wolfsburg, Rangers, Sunderland, Manchester City i New York Red Bulls, a za američku reprezentaciju je odigrao 111 utakmica i zabio osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.