Cleo iz "crveno-belih" u redove Partizana
Brazilac kao slobodan igrač u Partizan

Cleo iz "crveno-belih" u redove Partizana

Edmir Škorić

Uprava Partizana sklopila je dogovor sa Brazilcem Cleverson Gabriel Cordova Cleom da u narednih par dana potpiše ugovor sa "crno-belim". Cleo je prvi igrač u posljednjih 20 godina koji će zamijeniti dres Zvezde Partizanovim, ili obratno.

Kako nezvanično saznaje B92, Brazilac Cleo u narednih par dana sastat će se sa čelnim ljudima Partizana, kako bi finiširali sve detalje oko njegovog prelaska sa Marakane na JNA stadion.

Prošlu je sezonu Cleo proveo kao pozajmljeni igrač u Zvezdi, a uspio je postići i osam pogodaka. Nisu poznati razlozi zašto iz tabora "crveno-belih" nisu potpsali 24-godišnjeg Brazilca do aprila, pa je sada Cleo slobodan igrač, kojeg je rado u svoje redove pozvao Partizan.

Treba napomenuti kako već 20 godina niti jedan igrač nije prešao iz redova jednog u redove drugog "večitog rivala", posljednji put je to učinio Dejan Joksimović 1989. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.