Kad fudbal postane sve što ne želite: Vjerovali ili ne sudija je ovo priznao kao pogodak
Foto - Screenshot

Nevjerovatna scena

Kad fudbal postane sve što ne želite: Vjerovali ili ne sudija je ovo priznao kao pogodak

M. Šljivak

Nevjerovatnu grešku napravile su sudije na meču čileanske druge lige između Cobreloe i Santiago Wanderersa.

Ovaj susret završen je bez pobjednika (1:1), ali su sudije u nadoknadi prvog poluvremena napravile stravičnu grešku priznajući gol domaćem timu, iako lopta nije ušla u gol.

Napadač domaćeg tima David Escalante pogodio je prečku i stativu nakon udarca s nekoliko metara. Lopta je potom pala daleko ispred gol-linije, ali zatim je uslijedio šok.

Pomoćni sudija signalizirao je kako je ovo pogodak. Glavni je prihvatio njegovu sugestiju i pokazao je na centar za opće zaprepaštenje među igračima Santiago Wanderersa.

Escalante je još i proslavio nepostojeći gol i ovo je zaista nešto što se ne viđa često u svijetu fudbala.

Cobreloa je s ovim bodom zadržala četvrto mjesto na tabeli Primere B. U 11 odigranih mečeva imaju 21 bod, dok su Wanderersi na 14. mjestu s 11 osvojenih bodova.

Snimak 'gola' počinje od 1:50.

Top Komentari

denimen9
Isto ovako guraju i engleske timove u Evropi.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi