Cocalić: Svoje ću reći na terenu, a selektor neka bira

Fudbaler Mechelena za SportSport.ba

Cocalić: Svoje ću reći na terenu, a selektor neka bira

Edin Cocalić proteklog vikenda debitovao je za svoj novi klub Mechelen, koji je u okviru 25. kola belgijskog šampionata odigrao neriješeno sa Charleroiem (0:0).

Nekadašnji fudbaler Željezničara na poziciji stopera odigrao je cijeli susret, a u razgovoru za SportSport.ba istakao je da je sretan zbog dolaska u Belgiju, te da su prvi utisci i više nego pozitivni.

"Odigrao sam dosad jednu utakmicu i mogu da budem zadovoljan s onim što sam pokazao. Sretan sam što sam tu, Belgija je jako lijepa država i nadam se da nisam pogriješio. Prvi utisci su i više nego pozitivni, a prvenstveno jako mi je drago što sam sada bliže svom Sarajevu", govori Cocalić na početku razgovora za naš portal. 

Za usluge ovog 27-godišnjeg defanzivca tokom prijelaznog roka interesovali su se brojni klubovi, ali je Mechelen bio najkonkretniji. 

"Bilo je dosta ponuda, prije svega iz Rusije, Kazahstana, Belgije i Grčke. Na kraju sam se odlučio za prelazak u Mechelen jer je bio najkonkretniji, a i sama liga je dosta uređena. Što se tiče kluba, imamo još pet utakmica i tu smo negdje na sredini tabele. U ovoj sezoni cilj je plasirati se u play-off, a naredne ćemo već jurišati ka prvih šest mjesta." 

Selektor našeg nacionalnog tima Mehmed Baždarević dobio je dobre preporuke za Cocalića, u čiju formu bi se uskoro trebao uvjeriti.

"Priča se svašta, ali ne opterećujem se mnogo s tim. Moje je da radim i iskreno drago mi je da selektor prati i ostale igrače i cilj je zaigrati za reprezentaciju. Vjerujem da bih opravdao povjerenje, ali sačekajmo da ja još kažem svoje na terenima u Belgiji", riječi su Cocalića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Podsjećanja radi, Cocalić je prije dolaska u Mechelen nosio dres Maccabi Haife. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije