Cocalić: Trudim se, ali sumnjam da ću dobiti Sušićev poziv

Defanzivac Maccabi Haife za SportSport.ba

Cocalić: Trudim se, ali sumnjam da ću dobiti Sušićev poziv

Defanzivac izraelskog Maccabi Haife i nekadašnji igrač sarajevskog Željezničara i Panioniosa, Edin Cocalić za naš portal govorio je o stanju u njegovom klubu, njegovoj minutaži te dosadašnjem toku sezone. Također Cocalić se osvrnuo na sarajevske klubove, Željezničar i Sarajevo te reprezentaciju i dosadašnji tok kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Ne stojimo baš najbolje iako smo dosta uložili u igrački kadar pred početak sezone. Nekada nismo imali ni sreće. Sada se i trener promijenio i mislim da će sada biti bolje. Mora biti bolje jer je ovo najlošiji start u historiji kluba", rekao je Cocalić koji je kako sam kaže prezadovoljan u Izraelu:

"Prezadovoljan sam prijemom u klubu. Otkada sam stigao standardan sam i zaista se ne mogu požaliti. Dobra liga, grad mi se sviđa, a i navijači su me sjajno primili".

24-godišji defanzivac se potom osvrnuo na stanje u reprezentaciji te njegove šanse za igranje u državnom dresu.

"Iskren da budem, ljudski je nadati se. Trudim se, dajem sve od sebe pa ćemo vidjeti, ali u skorije vrijeme čisto sumnjam da će selektor nešto u reprezentaciji mijenjati. Nisam u kontaktu sa savezom. U dosadašnjem toku kvalifikacija je izvučen maximum. Imamo odlične šanse i ako se sada ne plasiramo onda ne znam kada ćemo", rekao je Cocalić te se potom osvrnuo na Premijer Ligu BiH, odnosno njegov nekadašnji klub, FK Željezničar.

"Pratim situaciju u Željezničar i drago mi je što su opet u vrhu. Nije lako biti jesenji prvak i stići do polufinala Kupa BiH. Iskreno, pratim i Sarajevo i drago mi je što se prvenstvo zakuhalo. Biće interesantno ove godine. Pratio sam derbi i po mom mišljenju remi je bio realniji ishod. Bilo kako bilo, lijepa je bila atmosfera i volio bih naravno da je Željo pobijedio".

Za kraj, Edin je prokomentarisao sve glasnije špekulacije o prelasku Miralema Pjanića u Barcelonu te ulogu zamjenika Xavija koja bi mu bila dodijeljena.

"Miralem je sigurno igrač tog kalibra. Nizak je, ima odličan prijem, ima odličan pas. Zamijeniti Xavija je nemoguće, ali mislim da je pravi igrač za Barcelonu i ne govorim to samo zato što je naš reprezentativac. Mislim da je trenutno naš najbolji igrač", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba, Edin Cocalić.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.