PSV napravio haos oko transfera Gakpoa: Izbrisali objavu s Twittera, pa objasnili šta je problem

Nizozemac seli na Anfield

PSV napravio haos oko transfera Gakpoa: Izbrisali objavu s Twittera, pa objasnili šta je problem

E. Čaušević

Navijači Liverpoola sinoć su bili u transu nakon što su se pojavile vijesti da je klub s Anfielda završio veliko pojačanje, a u pitanju je Cody Gakpo koji će stići u engleski klub iz PSV-a. Ipak, Nizozemci su prvo izazvali veliku konfuziju na Twitteru oko ovog transfera što se navijačima Liverpoola nije svidjelo.

Bilo je jasno da će Gakpo biti jedna od glavnih zvijezda januarskog prelaznog roka nakon što je briljirao u dresu reprezentacije Nizozemske na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Gakpo je odigrao nekoliko sjajnih utakmica i bilo je jasno da će ga PSV teško zadržati ove zime u svojim redovima.

Međutim, ovaj 23-godišnji ofanzivac se prethodnih dana uveliko povezivao s transferom u Manchester United i činilo se da je tu sve završeno, ali na kraju je Liverpool pokvario cijeli posao Crvenim đavolima.

Redsi su se neočekivano uključili u borbu za ovog fudbalera i na kraju su uspjeli da sve dogovore s PSV-om, ali i Gakpom koji je bio oduševljen što će karijeru nastaviti u dresu Liverpoola.

No, sinoć je nastala prava konfuzija kada je u pitanju potvrda transfera ovog nizozemskog reprezentativca, a za sve je kriv PSV koji je prvo potvrdio njegov transfer, a zatim sve to izbrisao.

Oglasi

PSV je na zvaničnoj Twitter stranici potvrdio da Gakpo napušta klub i da karijeru nastavlja u Liverpoolu, te da su ovi klubovi dogovorili sve detalje njegovog transfera.

To je oduševilo navijače Redsa, ali samo nekoliko minuta kasnije objava je izbrisana. Nikome nije bilo jasno šta se dešava, te je nastala panika među navijačima Redsa koji su se pribojavali da je nešto krenulo po zlu.

Međutim, PSV je ubrzo nakon toga ponovo objavio da je Gakpo novi igrač Liverpoola i da je njegov transfer dogovoren, a i objasnili su zašto su obrisali prethodnu objavu s Twittera.

Iz PSV-a su smirili navijače Liverpoola i objasnili da jednostavno nisu u prvoj objavi naveli sve detalje koje su trebali i da su zbog toga morali to izbrisati i ponovo objaviti sa svim informacijama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, špekuliše se da je Liverpool za ovog 23-godišnjaka platio oko 42 miliona eura i očekuje se da Gakpo bude veliko pojačanje.

On je već dobio dozvolu kluba da se priključi svojoj novoj ekipi i očekuje se da Gakpo već danas doputuje u Liverpool na ljekarske preglede i potpis ugovora.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti