Čola navija za Zmajeve
Foto: Oslobođenje

Čola navija za Zmajeve

U hotelu Hungaria na Ilidži na jednom mjestu sreli smo možda i dvije trenutno najveće zvijezde koje su rođene u Sarajevu.

Naime, dok smo razgovarali sa napadačem bh. selekcije Edinom Džekom odjednom se ispred nas stvorio Zdravko Čolić, koji se tom prilikom i upoznao sa našom najvećom nogometnom uzdanicom.

Čolić, nekad i sam golman, u Sarajevu se nalazi zbog snimanja novog spota i u kratkom razgovoru sa Edinom i njegovim ocem Midhatom priznao je da prati igre bh. selekcije, te da ga je ranije o svemu izvještavao Miroslav Blažević.

Za Papeta je dodao da je to velika legenda, a onda je poželio sreću Džeki i reprezentaciji BiH u meču protiv Gane na Koševu.

Inače, napadač bh. reprezentacije sa svojim Wolfsburgom napokon bilježi dobre rezultate. Nakon 12 utakmica bez pobjede stigle su i četiri susreta bez poraza, u kojima su vukovi ostvarili i tri uzastopne pobjede. Najprije je pao Schalke, zatim Villarreal, a onda i Hannover, a sljedeća bi mogla pasti i Gana, nada se naš reprezentativac.

"Utakmica protiv Gane je odlična provjera, jer se radi o snažnoj selekciji. Istina, vrijeme je malo nezgodno, jer će teren biti loš i nadam se da se neće niko povrijediti", kazao nam je Džeko i dodao kako očekuje pobjedu protiv Crnih mambi.

"Naravno da želim pobjedu. Čujem kako mnogi govore da rezultat nije bitan. Ja ne mislim tako. Rezultat je itekako bitan i trebamo ući maksimalno u utakmicu, što zbog nas, zatim publike, ali i novog selektora", kaže Džeko koji priželjkuje pun stadion na Papetovom debiju.

"Svima nam je čast što za selektora imamo Safeta Sušića. Tu su i Baljić i Piplica, tako da slobodno mogu reći da se okupio pravi tim stručnjaka, za koji sam uvjeren da će dobro funkcionisati", rekao nam je Edin Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.