Čolaković: Moralni čin bile bi ostavke

Održana sjednica Predsjedništva N/FSBiH

Čolaković: Moralni čin bile bi ostavke

Danas je u Sarajevu održana vanredna sjednica Predsjedništva Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, nakon izricanja presude visokorangiranim članovima saveza, te ispadanja A reprezentacije u baražu.

Predsjedništvo N/FSBiH zakazalo je sjednicu Upravnog odbora krove fudbalske kuće u Bosni i Hercegovini, koja će se održati u Sarajevu, 4. decembra u 11 sati, a na sjedinici će se raspravljati izvještaji selektora A reprezentacije, ali i svih ostalih reprezentativnih selekcija. Biće riječi i o izmjeni Statuta, te posjeti delegacije FIFA i UEFA-e.

Međutim, glavna tema ipak su bili osuđeni generalni sekretar N/FSBiH Munib Ušanović, te sekretar za finansije i marketing Miodrag Kureš, koji su prvostepenom presudom okrivnjeni, te osuđeni na po pet godina zatvora.

"Presuda suda je sasvim jasna, kao i moj stav o njoj. Moram reći da se samnom slaže i Bogdan Čeko, dok Iljo Dominković nekako ide okolo svega. Ponoviću, sudske odluke moraju se poštovati. Ah, šta da kažem. Ako je neko osuđen na pet godina zatvora, moralni čin bi trebao biti da sam podnese ostavku, ali...", rekao je za SportSport.ba predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Sulejman Čolaković.

Moralni čin? Moral? Ma, kakav moral...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.