Čolaković novi predsjednik NS/FS BiH
Sulejman Čolaković

Rotacija u Predsjedništvu

Čolaković novi predsjednik NS/FS BiH

Sulejman Čolaković od danas je novi predsjednik Nogometnog saveza / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. On je u standardnoj rotaciji u Predsjedništvu funkciju prvog čovjeka našeg fudbala preuzeo od Ilje Dominkovića.

„Simbolično, nadam se da ću biti sretan našim reprezentativcima u Genku, odnosno da ću na funkciji predsjednika startovati sa, barem, bodom u prvoj utakmici sa Belgijancima. Vjerujemo u ove momke i selektora Miroslava Ćiru Blaževića koji su odlučni da veliki broj naših navijača obraduju u dva susreta sa Belgijancima“, istakao je Čolaković. 

O planovima u šesnaestomjesečnom mandatu, Čolaković je kazao:

„Želim realizovati brojne projekte Saveza u saradnji sa FIFA i UEFA. Daću sve od sebe kako bi se situacija u našem fudbalu popravila, Premijer liga BiH liga bila kvalitetnija. I u Savezu se brojne stvari moraju popraviti, na čemu ću iskreno raditi. Najveća želja mi je da se u „mom“ mandatu reprezentacija kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku“.

Sudeći po dosadašnjem radu Čolakovića u NS/FS BiH, teško da će se za njegove „vladavine“ nešto promijeniti u našem fudbalu, to jeste Savezu koji posljednjih godina funkcioniše na „staklenim nogama“, opterećen brojnim aferama i dugovanjima...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti