Čolaković: Odluke suda moraju se poštovati

N/FSBiH se odriče Ušanovića i Kureša

Čolaković: Odluke suda moraju se poštovati

Generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović i sekretar za marketing i finansije Miodrag Kureš, jutros su proglašeni krivim za krivična djela za koja su odavno optuženi.

Kako je SportSport.ba već izvijestio, sud je Kurešu i Ušanoviću izrekao i zatvorske kazne u visini od po pet godina, nakon što su proglašeni krivim po tačkama optužnice za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Sud je Ušanoviću i Kurešu osim zatvorskih kazni nalažio da moraju vratiti 248.147 KM, koliko su stekli zloubotrebom položaja u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

"Sudske se odluke, bez ikakvog kompromisa, moraju izvršavati. Ako u išta vjerujem u ovoj državi, onda je to sudski sistem", načelno je potvrdio odluku suda predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Sulejman Čolaković u razgovoru za SportSport.ba.

"Vrijeme je da se nešto promijeni! Ja neću da nosim na svojim leđima hipoteku prošlih vremena. Ne pada mi na pamet. Sutra sam zakazao vanrednu sjednicu Predsjedništva Saveza na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti današnje izricanje presude Ušanoviću i Kurešu", rekao je Čolaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.