Čolić: Nisam se više vidio u Zrinjskom, imam ponuda iz PL

Desni bek napustio Plemiće

Čolić: Nisam se više vidio u Zrinjskom, imam ponuda iz PL

S. Mlaćo

Benjamin Čolić (25) danas je i zvanično postao slobodan igrač.

Ovaj desni bek zatražio je raskid ugovora sa Zrinjskim, koji je važio do ljeta ove godine.

Nekadašnji član Željezničara i Čelika za SportSport.ba je otkrio razloge odlaska iz Mostara.

"Ja sam tražio raskid ugovora na svoju štetu, nema tu nikakve svađe niti bilo šta drugo. Nisam se vidio tu, iako sam igrao ovu polusezonu, ali nikada u karijeri do sada nisam imao situaciju da razmišljam da li ću igrati. Gdje god sam bio igrao sam, a ovdje je bilo malo drugačije. Ostalo je malo ugovora do kraja, prvo mi nisu htjeli dati raskid, ali su onda ipak pristali, jer su shvatili da ja želim da idem", kazao je Čolić.

Planova za nastavak karijere već ima.

"Prioritet mi je inostranstvo, sada to čekam i trebao bih znati u skorije vrijeme šta će biti od toga. Zvali su me klubovi iz Premijer lige, mogu vam reći da su to bili Olimpic, Čelik i Krupa, ali sam svima njima rekao da prvo moram sačekati ovu soluciju za odlazak u inostranstvo", jasan je bio naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon jučerašnje informacije da sigurno napušta Zrinjski, pojavile su se špekulacije o njegovom povratku na Grbavicu.

"Iskren da budem, sa Željom nisam pričao. Niko me nije zvao, ali nikad se ne zna", dodao je Benjamin Čolić, sada već bivši član HŠK Zrinjski Mostar. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi