Collet odabrao Pijetlove

Poznat spisak Francuza za EP

Collet odabrao Pijetlove

Vincent Collet, selektor košarkaške reprezentacije Francuske, objavio je spisak od 12 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Sa prvobitnog spiska od 24 igrača otpala su između ostalog dva člana Dallasa i to Ian Mahinmi i Rodrigue Beaubois dok je 12 odabranih:Antoine Diot, Tony Parker, Nicolas Batum, Yannick Bokolo, Nando De Colo, Mickael Gelabale, Mickael Pietrus, Boris Diaw, Joakim Noah, Florent Pietrus, Ali Traore i Ronny Turiaf.

Određena su i četiri igrača sa statusom rezerve ako se neko povrijedi i to su Andrew Albicy, Charles Lombahe-Kahudi, Fabien Causeur i Kevin Seraphin. Francuska je na EP u grupi B sa Srbijom, Latvijom, Izraelom, Nemačkom i Italijom. Prvu utakmicu igraju 31. avgusta sa Latvijom i to u Siaulaiu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.