Collina: Najbolji gol koji sam vidio? Ronaldinhov u Londonu

Italijanski sudac za Uefa.com

Collina: Najbolji gol koji sam vidio? Ronaldinhov u Londonu

Edmir Škorić

Bivši FIFA-in sudac, Italijan Pierluigi Collina, ističe da je Ronaldinhov gol protiv Chelseaja iz sezone 2004/05 najbolji kojeg je ikad vidio na nogometnim travnjacima.

Brazilski napadač, trentuno član Flamenga, zabio je drugi gol u Barceloninon 4:2 porazu od Chelseaja u Ligi prvaka na Stamford Bridgeu.

"Gol koji me najviše impresionirao je Ronaldinhov na Stamford Bridgeu", izjavio je Collina za Uefa.com, dodavši:
"Pucao je s ruba kaznenog prostora iako niko nije to očekivao, svi su bili iznenađeni".

Collina je u mirovinu otišao 2005. godine, a priznao je da bi volio dijeliti pravdu na stadionu Bombonera u Buenos Airesu, gdje igraju nogometaši Boca Juniorsa.

"Imao sam sreće da sudim utakmice na veličanstvenim stadionima. Ali nikada nisam sudio na Bomboneri. Gledao sam neke utakmice Boce i atmosfera je nevjerovatna. To je stadion gdje bih volio suditi".

Pogledajte pogodak Ronaldinha o kojem je Collina govorio za UEFA-inu službenu stranicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti