Pala konstrukcija čuvenog stadiona, nekoliko navijača povrijeđeno

Užasne scene

Pala konstrukcija čuvenog stadiona, nekoliko navijača povrijeđeno

Midhat Šljivak

Nevjerovatne scene dešavale su se danas na poznatom Monumental stadionu u glavnom gradu Čilea Santiagu.

Navijači ekipe Colo Colo okupili su se na stadionu pred veliki derbi koji se u nedjelju igra protiv velikog rivala Universidad Catolice.

Tradicionalno okupljanje pred derbi umalo je završilo tragično. Neki od navijača popeli se na strukturu koja se nalazi iznad tribina, a zatim je došlo do nesreće.

Ogromna konstrukcija pala je na navijače. Nekoliko osoba je povrijeđeno i tradicionalno okupljanje je tako pokvareno na najgori mogući način.

Kada su vidjeli šta se desilo fudbaleri koje su navijači pozdravljali su otišli u svlačionice i tu je biio kralj veselja.

Oglasi

Prema određenim informacijama najmanje četiri osobe su povrijeđene u ovoj nesreći, a snimci pokazuju kako je nekoliko navijača ostalo visiti na konstrukciji.

Prava je sreća da nema žrtava u ovoj nesreći koja je mogla biti tragična za veliki broj navijača koji su došli da pozdrave ekipu pred veliki duel.

Colo Colo je velikan čileanskog fudbala. Osnovan je prije 97 godina i osvojio je čak 32 titule prvaka ove zemlje uz jedan trofej Copa Librtadores.

Najveći derbi ovaj klub ima protiv još jednog čuvenog tima iz ove zemlje Universidad de Chile, a velika rivalstva su još s ekipama Catolice i Cobreloe.

Dres ovog kluba kroz historiji nosili su velikani čileanskog fudbala međukojima su Ivan Zamorano, Arturo Vidal, Humberto Suazo, Matias Fernandez...

Top Komentari

MaDaj
Nemozes ti natjerati nekulturnog stvora da se ponaša kulturno :/
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije