Colo Colo ubjedljiv

Chile Apertura

Colo Colo ubjedljiv

Nakon velikog zemljotresa koji je pogodio Čile situacija u ovoj zemlji se polako normalizuje. Ovog vikenda na rasporedu je bilo nepotpuno 11. kolo. Utakmica lidera Universidad de Chilea odgođena je.

Colo Colo nije imao problema protiv slabog Palestina na svom terenu. Jedan od najvećih južnoameričkih timova slavio je sa 3:0. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro za domaćina, ali su u nastavku proradili i golovima Cristiana Bogada, Andresa Scottija i Ezequiela Mirallesa stigli do pobjede.

U derbiju kola Cobresal je bio bolji od ove sezone lošeg Italiana sa 3:1. Paul Pineda je već u 4. minuti načeo mrežu Italiana, a Alvaro Pintos u 69. minuti udvostručava prednost. Retamal je tri minute kasnije vratio Italiano u igru, a Pintos u 82. minuti drugim golom potvrđeuje pobjedu Cobresala.

Golovima Rodriga Barre i Carlosa Munoza Santiago je u prvom poluvremenu upisao pobjedu protiv Evertona, a Manuel Villalobos i Matias Jara su pogodili za pobjedu Huachipata na gostovanju kod Universidada u Concepcionu (2:0).


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.