MLS dobio novog prvaka

Columbus osvojio titulu

MLS dobio novog prvaka

Edmir Škorić

Ekipa Columbusa pobijedila je u subotu navečer Seattle Sounders s 3:0 i tako je stigla do drugog naslova u MLS ligi.

Lucas Zelarayan je postigao dva gola u razbijanju Soundersa u finalnom meču, a jedan je postigao Derrick Etienne. Ovo je druga titula za Columbus, pošto je prva osvojena 2008. godine.

Seattle je kao branitelj naslova ušao u ovaj meč s puno optimizma i samopouzdanja, ali nije tako izgledao na terenu, pa je morao da čestita boljem.

Spomenuti Zelarayan, rookiea MLS-a i najveći potpis u povijesti franšize, bio je najbolji igrač na terenu u noći kada je Crew morao da igra bez veznih igrača Darlingtona Nagbea i Pedra Santosa koji su bili pozitivni na koronavirus.

Soundersima je propala šansa da postanu tek četvrti back-to-back prvak u povijesti lige. Njima je ovo bilo četvrto finale u pet godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti