Conte: Gubio sam titule u sličnim situacijama

Zna da nije gotovo

Conte: Gubio sam titule u sličnim situacijama

Edmir Škorić

Menadžer Chelseaja Antonio Conte zna da pitanje osvajača Premier lige za ovu sezonu nije gotovo.

Chelsea je s 3:1 pobijedio Arsenal u subotu i trenutno ima devet bodova više od Tottenhama, ali Conte je iskusan, zna da se to lako može prokockati.

„Nismo osvojili titulu. To je važno da znamo i da zadržimo visoko uzdignutu antenu. Ja sam tokom karijere pobjeđivao, ali i gubio. Igrao sam tri finala Lige prvaka i osvojio jedno. Gubio sam i titule u sličnim situacijama kao što je ova. Zbog svega toga ima iskustva u ovakvim situacijama“, rekao je Conte.

Koliko god Conte bio oprezan, nema sumnje da prema prikazanom Chelsea zaslužuje titulu i da je zaista jako blizu novom naslovu engleskog prvaka. 

Osim što Chelsea igra fantastično, njegovi rivali dosta se muče i često prosipaju bodove, pa i to svakako ide na mlin londonskih Plavaca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi