Conte nadmudrio Mourinha, penal odlučio osvajača FA Kupa
Foto: EPA

Chelsea pobijedio Manchester United

Conte nadmudrio Mourinha, penal odlučio osvajača FA Kupa

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea osvajač je FA Kupa za sezonu 2017/2018. Plavci su danas na Wembleyju u velikom finalu savladali Manchester United sa 1:0 i po osmi put su podigli trofej u FA Kupu.

Chelsea je dobro ušao u meč i u 11. minuti su prvi put prijetili. Hazard je šutirao, ali De Gea je siguran.

Ipak, u 23. minuti Plavci iz Londona dolaze do vodstva. Phil Jones je srušio Edena Hazarda, sudija pokazuje na bijelu tačku, a siguran izvođač je upravo Belgijanac za prednost od 1:0.

Većim dijelom prvog dijela viđena je velika taktička bitka, a United je zaprijetio tek u finišu prvog dijela kada je Jones šutirao glavom, ali je promašio gol Chelseaja.

Nastavak donosi monogo bolji meč. United je krenuo po izjednačenje, Courtois je zaustavio Rashforda u 58. minuti, a šest minuta kasnije poništen je gol Phila Jonesa.

U 72. minuti Chelsea je mogao riješiti pitanja pobjednika. Marcos Alonso je bio sam pred De Geom, ali je šutirao pravo u španskog golmana.

Već u narednom napadu Courtois zaustavlja ponovo Rashforda i ponovos pašava Plavce. Odbranio je belgijski golman i šut Matića u 82. minuti, ali do kraja ništa nisu uspjeli napraviti.

Ostalo je za 1:0 za Chelsea, te je Antonio Conte ovog puta nadmudrio velikog rivala na drugoj strani Josea Mourinha.

FA Kup, finale:

Chelsea - Manchester United 1:0 (Hazard 23'p)

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi