Conte pokazao klasu: Tješio navijače i igrače Middlesbrougha
Foto: EPA

Nakon pobjede Chelseaja koja je poslala Boro u niži rang

Conte pokazao klasu: Tješio navijače i igrače Middlesbrougha

Chelsea je golovima Diega Coste, Marcosa Alonsa i Nemanje Matića savladao Middlesbrough, te na taj način došao veoma blizu osvajanju titule Premier lige, ali i poslao Middlesbrough u Championship.

Antonio Conte je još jednom pokazao klasu i odao priznanje igračima i navijačima Boroa nakon pobjede svoje ekipe na Stamford Bridgeu.

Ekipu Middlesbrougha su mnogi već odavno vidjeli u nižem rangu engleskog fudbala, a današnji poraz od Chelseaja je to samo potvrdio. Nakon zadnjeg sudijskog zvižduka na licima igrača i navijača Boroa moglo se vidjeti veliko razočarenje i tuga, a trener Chelseaja je odlučio pokušati pružiti bar malu utjehu svim igračima gostujuće ekipe, ali i navijačima koji su doputovali na Stamford Bridge.

Conte je zajedno sa igračima Middlesbrougha, nakon utakmice, aplauzom pozdravio vjerne navijače ove ekipe koji su prevalili dugačak put kako bi i u Londonu bili uz svoj klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim ni Conteova gesta nije uspjela umanjiti razočarenje u taboru Middlesbrougha.

"Nije loše samo večeras, loše je čitavu sezonu. Nismo bili dovoljno dobri, bili su bolji od nas u svakom aspektu. Ovo je daleko najniža tačka moje karijere", izjavio je nakon utakmice defanzivac Boroa, Ben Gibson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi