Conte: U Barceloni nisu sretni što će igrati protiv Intera

Trener Nerazzurra o novoj sezoni Lige prvaka

Conte: U Barceloni nisu sretni što će igrati protiv Intera

Sutra počinje novo izdanje Lige prvaka, a čini se da su na Meazzi spremni za izazove najeltnijeg klupskog takmičenja.

Inter je pod trenerskom palicom novog šefa struke Antonija Contea odlično otvorio novu sezonu Serije A, a sada se Nerazzurri nadaju dobrom startu i u Ligi prvaka.

Conteov tim sutra dočekuje prašku Spartu, dok će u okviru iste grupe na Westfalenu biti odigran derbi - duel Borussije Dortmund i Barcelone.

Dakle, žrijeb je ponovo, kao i prošle godine, smjestio Inter u grupu sa Barcelonom. Prošle godine je Inter na Nou Campu poražen sa 2:0, ali je kod kuće uspio izvući remi (1:1).

"Želimo svoje navijače učiniti ponosnima, želimo igrati fudbal koji će im biti uzbudljiv i sa kojime se mogu poistovjetiti", istakao je Conte za zvanično stranicu UEFA-e, pa nastavio:

"Teško je postavljati ciljeve, vidjet ćemo usput... Najvažnije je da damo 110% od sebe i da ne žalimo ni za čim... Znam koliko je teško osvojiti Ligu prvaka i koliko je bolno izgubiti u finalu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To je takmičenje u kojem jedan detalj, poput lopte koja uđe u gol nakon što pogodi prečku ili one koja se odbije u polje, može promijeniti sve... Mnogo je faktora na koje treba obratiti pažnju, poput forme, suspenzija i rasporeda. To što je Barcelona sa nama u grupi je fascinantno", poručio je Conte, pa dodao:

"To će biti utakmica koja će nas tjerati da damo ono najbolje od sebe. Također, vjerujem da oni nisu sretni što će igrati protiv Intera... Dueli sa najboljim ekipama će biti odličan način da vidimo gdje smo."

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi